Отборът на Полша остави България в играта за финалите на Световната лига в Белград, след като победи Финландия с 3:2 гейма (29:27, 20:25, 25:16, 22:25, 15:9).

Поляците спечелиха последния си мач от група „D”, като преди това в първия двубой загубиха от скандинавския отбор с 1:3 гейма. Финландците със сигурност остават на второто място в крайното класиране в групата с 21 точки. Точно толкова ще имат момчетата на Силвано Пранди, ако успеят да спечелят максималния брой точки от двата мача срещу Русия във Варна този уикенд, но вероятно с по-добро точково съотношение от това на скандинавците. „Трикольорите” трябва да вземат двете срещи с руснаците с по 3:0 или 3:1 гейма, за да имат шанс да получат жокера на ФИВБ за място на финалите на Световната лига следващата седмица в Белград.

„Уайлд кард” ще получи най-добре класиралият се измежду вторите отбори в групите. За да бъде присъден на България обаче, трябва още шест срещи от другите групи да завършат по определен начин. В група „А” Китай трябва да постигне чиста победа с 3:0 или 3:1 над Италия. В група „Б” Аржентина и Франция трябва да си разменят по една чиста победа с по 3:0 или 3:1.