Българският национален отбор мъже записа победа в първата си и единствена контрола на японска земя преди началото на Световната купа в неделя. Нашите се наложиха с 3:1 гейма, а в допълнителния, според договорката,пети гейм отсъпиха за крайното 3:2, в проверката срещу бившия тим на Владо Николов Торе Ероуз, изиграна в една от малките зали в град Матсумото.

Това беше главна проверка на състоянието на отбора и тест за четиримата центрове, тъй като Мартин Стоев трябва да избере кой да си тръгне от страната на изгряващото слънце и да не вземе участие в надпреварата, даваща 3 олимпийски квоти.

Контролата бе под формата на тренировъчна игра, като Мартин Стоев след 2:0 гейма за България пусна в игра всички 13 играчи. Японският тим взе третата част, а в четвъртата българите бяха по-добри.

Владимир Николов остана около 15 минути на среща с бившите си съотборници и шефове в Торе Ероуз.

Първоначално идеята бе националите да изиграят две контроли срещу японския тим, но накрая се стигна до уговорка само за една проверка тази сутрин от осем часа българско време.

Началото на Световната купа за нашите е в неделя от осем часа сутринта срещу настоящия европейски шампион Испания, а в Матсумото българите ще изиграят още два мача от първата серия.