Българският мъжки национален отбор победи отбора на Турция с 3:2 (23:25, 25:20, 22:25, 27:25, 15:12) в контролна среща, изиграна в Измир.

Турците на два пъти успяха да поведат в мача, но в крайна сметка младите резерви на отбора се доказаха, спечелвайки последните два гейма, а с това и двубоя. Най-много точки за България отбеляза Тодор Алексиев, който игра като титуляр в първите три гейма и завърши с общо 18 точки (2 аса, 15 атаки при 71% успеваемост, 1 блокада).

Вторият ни диагонал Цветан Соколов, който замени капитана Владимир Николов по време на третия гейм и остана като титуляр в четвъртия и петия наниза цели 14 точки (11 атаки при 61% успеваемост, 3 блокади).

Младият Виктор Йосифов впечатли с петте точкови блокади, които направи през последните три гейма, когато беше на терена.

Като цяло, "лъвовете" надделяха над своите домакини най-вече с по-добра блокада, като успяха да отбележат двойно повече точки (18) на този елемент.

Затова пък посрещането на турците беше доста по-ефикасно от българското. Следващата контрола между двата отбора е утре вечер от 20:00 часа.