Женският ни национален отбор извоюва седма поредна победа за сезона. Момичетата на Драган Нешич биха Холандия с 3:2 гейма (26:24, 22:25, 25:22, 17:25, 15:11) на старта на класния международен турнир „Купа Елцин”. Българките взеха своеобразен реванш от съперничките си за поражението миналата година от тях на Европейското първенство.

В първия си мач България излезе в Нижний Тагил с обичайната стартова шестица - Ева Янева, Любка Дебърлиева, Радостина Цитигой, Елена Колева, Страшимира Филипова, Илияна Петкова и либеро Мария Филипова. В четвъртия гейм в игра се появиха новата втора разпределителка Гергана Маринова и Полина Стойнева.

„Много съм доволен от успеха. Беше важно за нас да бием Холандия, не само за турнира, но и заради онази загуба миналата година, която бе в най-грозния ни мач. Не трябва да имаме комплекси от Холандия, защото и те са на Евро 2009. Отборите тук са много класни. Украйна би Хърватия 3:0, а утре ние играем с Беларус. Много сериозен турнир и от голяма полза за нас. Целта ни е да бием във всички срещи. С „Купа Елцин” приключваме годината. искаме да имаме още успехи, след тези 7 от 7 искаме още и без загуба да закрием сезона”, заяви пред Гонг от Русия националният селекционер на женския ни тим Драган Нешич.

Супертурнирът „Купа Елцин” е традиционен за трофея на името на първия руски президент и е с награден фонд от 500 000 долара. До 17 юни предстоят и срещи в Екатеринбург, като участват още съставите на Русия, Хърватия, Беларус и Украйна.