Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол Камило Плачи разкри подробности за подготовката на волейболистите преди Европейското първенство 2013, пише bgvolleyball.bg.

"Световната лига е много различен турнир от Европейското първенство първенство, защото се играят по два мача в края на седмицата и после има няколко дни до другите два. Бяхме направили подготовката така, че да тръгнем веднага силно и резултатът ни показа, че сме били прави. Европейското първенство е съвсем друг формат“, отбеляза италианският специалист.

„Турнирът е много стегнат, играят се много мачове за малко дни. Променя се типа на подготовката. Затова ние направихме досега четири седмици усилена работа с голямо физическо натоварване. Сега следва период на разреждане - две седмици. Накрая на втората седмица с намалени тренировки отборът става по-бърз и прецизен", допълни той.

"Както стана известно в изиграните контроли отборът на Русия загуби два пъти от Иран, но очевидно има своето  обяснение, защото Сборная също както нас извършва много тежка работа. Не трябва да се учудваме или ядосваме, ако има загуби по време на подготовката. Това, което трябва да направим е да се опитваме да играем добре, дори когато сме изморени и краката тежат. Точно това може да се случи в петия или шестия мач или в тайбрек на Европейското. Ние трябва да сме готови за този момент това отборът ни трябва да го разбере."

"Имаме всички мачове на съперниците от нашата предварителна група на Европейското първенство. Сваляме ги и ги обработваме. Аз вече започнах подготовката за отбора на Чехия, който ни е първи съперник. Винаги първият мач е най-важен и ние трябва да бъдем подготвени о най-добрия начин", завърши Плачи.