Треньорът на националния отбор Камило Плачи взе участие в пресконференцията, на която присъстваха всички треньори и капитани от нашата група на Европейското първенство. Италианецът не скри факта, че отборът ни иска да спечели медал след трите четвърти места, до които стигна в последните си турнири.

„Бих искал да благодаря на организационния комитет и да поздравя всички събрани тук. Първо искам да благодаря на Вител (Хайнен, треньор на Германия б.р.), че вярва в моя отбор. Щастливи сме от нашите резултати на Световната лига. Те бяха постигнати от отбор, изграден най-вече от нови играчи. Като погледнем назад може да запомним доброто представяне по време на Олимпиадата на финалите на Световната лига в Полша“, заяви Плачи.

„Но това е различен турнир. Любопитен съм как моят отбор ще се справи с тази конкуренция. Очевидно е, че много искам да спечелим медал. Особено след като завършихме четвърти на три пъти.“„За да спечелим трябва да покажем добър волейбол, искам играчите ми да бъдат концентрирани върху това да достигнат най-добрата си форма.“

„Всеки казва, че нашата група е много трудно и съм напълно съгласен. Трябва да призная, че съм виждал много международни спортни събития и мога да кажа, че първият мач винаги е най-труден“, допълни Плачи.