„Извинете за закъснението. Вече старитрахме много важната втора част от сезона ни. Сега искаме да подобрим още играта ни на високо ниво и да възстановим някои играчи, които бяха контузени. Чувствам се добре”, бяха първите думи на Камило Плачи при срещата му с журналисти след като се присъедини към лагера на националния ни отбор по волейбол.

Италианският специалист закъсня за сбора заради усложнение на вируса, който хвана в Аржентина по време на Световната лига и 8 дни престои в болница. Плачи вече води заниманията на волейболистите ни, като разкри, че пред тима ни има 3 задачи, които трябва да се изпълнят преди началото на Европейското първенство по волейбол.

„Вчера имахме първа срещу с момчетата и фиксирахме първите цели за подобряване на играта ни. Разликата между 3-то и 4-то място е в малките детайли! Но също там се крие и разликата между 4-тото и 5-6-то място. Трите задачи, които трябва да изпълним са: първо – подобряване играта на начален удар и по-специално на средно силния сервис за повече игра; второ – подобряване фаза атака и по-специално контраатаката; трето – тройната блокада”.

Плачи не скри задоволството си, че нов български специалист в лицето на Николай Иванов влиза в щаба му: „За съжаление нямах късмет да го тренирам. За това се радвам, че сега е в моя щаб. Неговият ресор ще бъде работата с разпределителите в състава”.