Днес следобед или утре Камило Плачи ще обяви състава на България за  Евро`2013. Нашите стартират на шампионата срещу Чехия на 20 септември в зала „Спортово” в Гдиня, като съперникът ни вече е депозирал в Европейската волейболна конфедерация своя тим. Първенството на Стария континент е от 20 до 29 септември в Дания и Полша, като националите ни са в група Д заедно със селекциите на Русия, Германия, Чехия.

В първия ден от Евро`2013 срещата ни в Гдиня с чехите е от 21 часа  българско време, на 21-ви спорим с ГЕрмания от 16 часа, а на 22-ри с олимпийския шампион Русия от 19 часа. И Сборная още не е дала списъка на волейболистите си, докато Германия и Чехия вече са го сторили.

Според очакванията Камило Плачи е направил група от 16 играчи, като има вероятност освен основните 12-14, на които разчиташе в Световната лига, да включи и волейболист, който бе в Б-тима ни или някой от онези, които се възстановяваха след контузии като Николай Николов и Теодор Тодоров.

Подготовката на националния ни отбор за Евро`2013 стартира в София на 8 август. Волейболистите ни ще имат контрола с Франция в Горна Малина на 24 август, като с тази среща ще бъде и открита новата  многофункционална зала в общината за 7000 зрители. Предвидени са още проверки у нас със Сърбия, а се очаква и потвърждение от Иран.  Националите ще вземат участие в приятелски турнир в Словения, където  ще срещнат отборите на Канада, Дания и домакина Словения.