Италианският старши треньор на националния ни отбор по волейбол Камило Плачи призна: На българския химн вече съм свикнал. И открито казвам, че той ме кара на потръпвам! Като видя всички тези знамена, изглеждат като стена. Вашият химн е много хубав и ме разчувства”.

Плачи и този път не скри: „Треньорският ми стол е горещ и клатещ се. На тази пейка има големи имена, които са седели преди мен”.

Селекционерът на България утре вечерта ще обяви групата си от 12 волейболисти за двата мача с Аржентина от Световната лита в Арена Армеец от 20 часа в събота и неделя. „Още един ден имам да реша с кои момчета да играем двата мача. За мен това време е важно. Имам 2 или 3 въпросителни около състава. Предстоят ни два истински мача срещу корав и труден съперник, които трябва да победим. Признавам, че тази сутрин гледах отново мача ни с аржентинците от Олимпиадата. Готвим се добре и сме в прогрес на някои елементи. Прогресираме и в посрещане”, сподели Камило.

Плачи сподели още: „Вече имаме Теодор Салпаров и работим системи на игра с него в посрещане. На 90% съм взел решение, че той ще играе. Салпаров ще бъде на терена! Ще играем срещу 1 силен отбор в събота и неделя. Ще видим какво се случва с нивото ни от тренировките, но на целия ни отбор то се е повишило. Работата ни от последния месец вече дава плодове. На полето ще разбера как и колко сме израснали, а това няма нищо общо със загубите и победите. Аржентинците имат 3 загуби и 1 победа, но срещу САЩ и Бразилия до сега. Играят добре и без Конте, който и тук няма да бъде. Федерико Перейра, който е диагонал, сега играе като посрещач и то добре. Имат двама отлични разпределители, а изпълняват и добър флот-сервис”.

По темата за новите правила, които се въвеждат във волейбола (към момента при жените, но е възможно навсякъде и на клубно ниво като геймове не до 25, а до 21 точки и само едно техническо прекъсване на 12-та точка), Камило Плачи коментира: „Ние с белите коси по-трудно приемаме новостите. Сега съм по-отворен към промените. Трябват тренировки, за да се приспособиш към новите неща. Предишните промени не се приеха първоначално добре, но сега се оказва, че са били за доброто. Не мога да кажа как ще се отразят новите правила и какво ще бъде да се играе до 21-ва точка. Това ще изисква нов тренировъчен процес”.