Камило Плачи ще обяви групата на България за мача с Аржентина от финалите на Световната лига едва час и половина преди двубоя. Срещата е от 3 часа сутринта българско време. Това сподели пред Гонг от Мар дел Плата мениджърът на волейболния ни отбор Владимир Николов, който каза, че гаучосите няма са какво да ни изненадат, че ключът към победата е националите ни да наложат волята си над домакините и така да ги неутрализираме.

Припомняме, че в груповата фаза на Световната лига България победи на два пъти домакините на финалите. В Арена Армеец при рекорден брой публика националите ни стигнаха до успехи с 3:0 (25:18, 25:21, 25:16) и 3:1(17:25, 25:19, 25:21, 31:29) като Плачи заложи и в двата мача като титуляри на Георги Братоев, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Цветан Соколов и либеро Теодор Салпаров.

Ето какво каза специално за Гонг рано сутринта аржентинско време Владимир Николов от Мар дел Плата:

Добре сме. Няма проблеми. Всичко е наред и се подготвяме за сутрешното ни занимание. Това ще бъде втората ни тренировка в официалната зала.

При всички отбори със сигурност има някакви дребни проблеми. По-добрите отбори обаче са тези, които не дават да се виждат. Аз смятам, че ние сме достатъчно добре подготвени така че да не позволим на физическата и психическата умора, която имаме, да се отрази на представянето ни.

Един час и половина преди мача трябва да се решат 12-те и Камило Плачи не иска да се бърза. Очевидно се двоуми за отделни момчета и постове, щом не иска да я определи.

Гледахме съперника ни Аржентина. Няма с какво да ни изненадат! Ние знаем, че Аржентина е един много неприятен противник за нас, един отбор, които играе много бърз и техничен волейбол. Повтарям, че няма с какво да ни изненадат! Остава ние да успеем да ги неутрализираме! В момента титулярен диагонал в последните мачове не започва Кастелани, а вторият им диагонал (б.а. Романути). Това е единствената промяна. Играят с Перейра и Кирога на 4, Крер и Соле в центъра, и Де Чеко вдига.

Цветан Соколов е добре, тренира и е готов за мачовете! Не цялата финална шестица ще бъде без системата „Ястребово око”, а само първите мачове. Аржентинците не са успели да се справят на време със сроковете. Имат обаче уверение, че за събота и неделя, за ½-финалите и фините ще инсталират системата.

Нас публиката не ни притеснява защото публиката не играе на игрището! Това, за което трябва да внимаваме е, че аржентинците ща бъдат много мотивирани и трябва да успеем да наложим нашата воля!