„Много, много не се знае за футболната среща Левски – Тампере Юнайтед тук в Тампере. Определено гледат на нас с голямо възхищение като волейболна страна. Успехите и имената на мъжкия ни национален отбор води до специално отношение. Личи си, че финландците много уважават България и по-специално волейболистите ни. Сега хвалят и волейболистките ни. Самочувствието е на наша страна в Тампере” сподели пред Гонг от финландския град старши треньорът на волейболните ни девойки Атанас Петров.

Националният ни отбор по волейбол за девойки взе първа победа от европейските квалификации в Тампере (Финландия). Момичетата на Атанас Петров се наложиха над Гърция с 3:2 гейма (31:29, 29:31, 25:17, 22:25, 15:12) след драматична и оспорвана среща в зала „Пууникин Палиухали Тампере” за 141 минути игра.

Треньорът използва всичките си 12 волейболисти, за да се стигне до успеха, като най-опитни бяха Емилия Николова и Елица Василева.

След поражението от еврошампионките от Германия и успеха над Гърция, днес от 17 часа на момичетата ни предстои много важна среща с Беларус, по пътя към второто място в класирането.

„Първата ни среща срещу европейския шампион Германия ни бе много труден. Тази загуба доста ни стъписа и затова започнахме доста разколебано във втория мач срещу Гърция. Определено бяхме по-добри от тях. Не можахме да покажем нашата си игра, но важното е, че победихме. Гоним поне още две победи, които ще ни гарантират участие на допълнителна квалификация, която е целта ни. Днес излизаме срещу Беларус, който състав именно ни е пряк съперник за второто или третото място в групата. Определено Елица Василев и Емилия Николова са най-опитните ни волейболистки. Всички момичета вчера се включиха добре. Условията и организацията са перфектни, остава ни само да си играем волейбол. Германия са най-добрите, няма кой да ги бие и те ще спечелят тази квалификация.