Топреализаторката на България в мача с Япония от волейболната Лига на нациите, загубен с 1:3 (23:25,25:21,25:19,23:25), Гергана Димитрова обяви, че след 20-ата точка отборът ни става нетърпелив и допуска голям брой грешки.

В Русе състезателките на треньора Иван Петков отстъпиха с 1:3 гейма.

“Нямахме достатъчно време да тренираме заедно и да се сработим. Със сигурност се нуждаем от още. Изпуснахме не само четвъртия гейм, но и първия. След 20-ата точка ставаме някак нетърпеливи, допускаме доста лични грешки и изпадаме в крайности. Или не сме решителни, или поемаме твърде големи рискове. Смятам, че трябва да бъдем по-умерени. Надяваме се на добра игра срещу Белгия утре, но не искам да обещавам резултати”, каза Димитрова пред официалния сайт на родната федерация по волейбол.

На подобно мнение бе и старши треньорът на България  Иван Петков: “Допуснахме доста повече непредизвикани грешки от съперника, което натежа в резултата в заключителните моменти на геймовете. Играем добре до 20-ата точка, след което идва разколебаването. Ние сме млад отбор, който тепърва трябва да се изгражда като опит, самочувствие и манталитет и именно това е целта ни в Лигата на нациите, а Япония е тим с целенасочено отношение към волейбола, световна сила, която непрекъснато постига добри резултати.”

Според Мирослава Паскова сриването в решаващите моменти идва от липсата на сработеност в отбора.

„Борихме се, но не бяхме достатъчно категорични в атака, което е нужно срещу отбор с толкова добра защита. Трябваше да сме по-агресивни. Тежко е в решаващите моменти, особено когато сме тренирали едва няколко дни в този състав и не сме достатъчно сработени. Не трябва да се оправдаваме, но наистина е трудно и то срещу толкова класни отбори”, заяви Паскова.