Новият четиризвезден автобус на волейболните ни национални отбори ще бъде официално осветен в четвъртък пред храм-паметника Св. Александър Невски”.

 

След специалния ритуал за прочистване и благославяне, на возилото ще се качат националките, които ще се отправят към Орестиада, където на 5 и 6 юни са двубоите им от третия уикенд на Европейската лига срещу Гърция.

 

Новият автобус е луксозен, с авангарден дизайн и дело на една от най-модерните испански фабрики - NOGE.  Возилото е последен модел MAN с категория четири звезди според приетите европейски стандарти и е излязло от конвейера преди по-малко от седмица.

 

Любопитно е, че в автобуса има маса за масажи, допълнителна вентилационна инсталация, легло за втори шофьор или контузен състезател, ледогенератор, кафе-машина, видеоекрани и много други полезни екстри, които ще създадат нужния комфорт на българските национални отбори по волейбол по време на техните пътувания.  За тази цел са премахнати и 11 от седалките в 56-местния автобус, а останалите са разредени, за да се осигури повече място за високите състезатели.