Нов италианец вече работи в щаба на националния ни отбор по волейбол. От тази сутрин до сряда във Варна е остеопатът Джан Лука Кастелари. Любопитното е, че специалистът до преди няколко месеца бе част от екипа на бившия ни селекционер Силвано Пранди, а вече е под ръководството на Радостин Стойчев. Кастелари работи в тима на Модена, където също така се подвизаваше и пом.националният ни треньор Камило Плачи.

От днес остеопапът преглежда играчите ни във Варна, като първи при него е минал капитанът Владимир Николов. Диагоналът получи луксация на два пръста на левия крак и се очакваше тази сутрин да отиде на ядрено-магнитен резонанс. Това изследване обаче временно се отлага и първо се чака становището на Кастелари.

Програмата на националните ни волейболисти включва фитнес в следобедните часове и пълна почивка за част от момчетата. Утре отборът ще направи една волейболна тренировка и фитнес, а в сряда ще тренира на два пъти в залата във Варна. В четвъртък сутринта, отборът ще отпътува от морската ни столица директно за Дортмунд без да се връща до София, а след това 100-те километра до Бремен ще измине с автобус.

Привличането на Джан Лука Кастелари е поредното новаторство в националния ни тим по волейбол, след като бе назначен Радостин Стойчев. В своята същност лекарят-остеопат изследва и лекува болния с леко докосване на ръцете, без използване на лекарства, инструменти и апаратура. Така тези специалисти смъкват висока температура, лекуват грип, премахват проблеми с речта, карат органите да функционират нормално без медикаменти.

Остеопатът ДжанЛука Кастелари от 2007-ма година е на щат в Модена, преди това е бил в Б-отбора на Италия и завеждащ център за лекуване на болки в гърба. Работил е с баскетболните отбори на Бенетон Тревизо и Чезена, лекувал е гребците на Италия на Олимпиадата в Атина. В практиката си е помагал на различни спортисти.