Нова тежка загуба записа националният отбор по волейбол при мъжете. Състезателите на Силвано Пранди претърпяха тежко поражение с 0:3 (24:26, 20:25, 17:25) гейма от Китай. Това е втората седмица от турнира Лига на нациите, като до този момент тимът им имаше две загуби и една победа. Другите съперници на българския тим са Полша и Франция.

Вторият двубой на България в Китай е срещу Полша на 8 юни (събота) от 11:00 часа, а в неделния ден отново от 11:00 часа е мачът с Франция.

Българският отбор демонстрира неубедителна игра, като представянето на всички състезатели беше под нивото им. Състоянието на състава може би е повлияно и от тежкото и много дълго пътуване, което волейболистите имаха.

Китайците бяха по-добри почти във всеки един елемент от играта. Мачът в Нинбо не започна по най-добрия начин за трикольорите, които бързо се оказаха в ролята на догонващи в резултата при 2:6. Постепенно обаче българският отбор изравни играта и тя започна да се води точка за точка.

До 20-а точка двата тима седяха един до друг, но тогава няколко силни изяви на Тодор Скримов, включително и негов ас, дадоха преднина на България от 23:21. Веднаха след това Скримов прати сервис в мрежата, а грешно подаване на разпределителя Георги Братоев при следващото разиграване позволи на Китай да изравни при 23:23.

България имаше геймбол при 24:23, но той бе пропуснат, а веднага след това Китай реализира още две точки, за да спечели първия гейм.

Това бе и преломният момент в мача и в следващите два гейма домакините категорично бяха по-добрият отбор на терена.

С отлична игра в защита и мощен сервис китайците тормозеха посрещането на българския отбор. Най-видно предимството на домакините бе в третия гейм, в който водеха в един момент с 22:13.

Най-резултатен за победителите от Китай Чуан Цзян, който наниза 16 точки. 14 прибави Чжъцзя Чжан.

За България Светослав Гоцев завърши с 9 точки, 8 отбеляза Тодор Скримов, а със 7 завърши Николай Учиков.

Вторият двубой на България в Китай е срещу Полша на 8 юни (събота) от 11:00 часа, а в неделния ден отново от 11:00 часа е мачът с Франция.

В другия мач в Китай, Франция победи световния шампион Полша с 3:1 гейма.