Четирима състезатели, които не участваха в Световната лига, попаднаха в разширения състав на Камило Плачи за европейското първенство. Старши треньорът изпрати повиквателни на Николай Николов, Теодор Тодоров, Георги Манчев и Александър Симеонов. От играчите, участвали в лигата, отпадат Стоян Самунев, Борислав Апостолов, Иван Станев,Николай Учиков и Мирослав Градинаров.

Ето и 16-те избраници на Плачи, които ще започнат подготовка на 8 август в София:

Разпределители: Георги Братоев, Добромир Димитров и Георги Манчев;

Диагонали: Цветан Соколов и Данаил Милушев;

Посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Склимов, Валентин Братоев, Николай Пенчев и Александър Симеонов;

Центрове: Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Николай Николов и Теодор Тодоров;

Либеро: Теодор Салпаров и Мартин Божилов.

Благодаря на всички състезатели, които показаха професионализъм и много старание в тренировките до момента. Още от 14 април следим внимателно състоянието на Николай Николов и Теодор Тодоров, които бяха основни състезатели по време на олимипадата“, коментира селекционерът Камило Плачи.

Те имаха на разположение физиотерапевт, доктор, треньор и треньор по физическа подготовка. След като се върнахме от финалите в Аржентина, се запознах със състоянието им, което позволява да бъдат включени в отбора. Дано да нямат проблеми, когато бъдат подложени на по-голямо натоварване. Исках да включа Манчев в състава за Световната лига, но той имаше ангажимент към клубния си отбор. Симеонов имаше контузия и също като Николов и Тодоров се нуждаеше от време за възстановяване. Той е интересен състезател и реших да му дам шанс да се пребори за място в отбора“, добави италианският специалист.