Повлияни от резултатите на игралното поле волейболните ни национали бяха привикани на нова среща с треньорския щаб, мениджъра Евгени Генчев. След това селекционерът имаше разговор с изпълнителния директор на федерацията Станислав Николов, на който присъства и мениджъра Евгени Генчев.

Тази сутрин първо треньорът имаше разговор с освободените до края на Световната лига български помощници, тима и след нови индивидуални разговори с момчетата, Пранди събра всички заедно.

По обед сбирката имаше за цел за се анализира, обсъди ситуацията, играта, духа, възможностите и т.н. на отбора.

Гонг успя да разбере, че Пранди е получил пълното доверие и подкрепа на всички играчи. Изводът е, че трябва време новият стил на работа, подготовка, тактика, методи на работа и много информация да дадат резултат. Сработването по време на тренировка е добро, но трябва и на игралното поле по време на мач да се види. От своя страна и италианецът не само е получил, но и е изразил доверието си към тима и е сигурен, че скоро България ще играе много по-добре и това ще се види от всички. Волейболистите са доволни от работата с Пранди и са сигурни, че той може да ги изведе до нещо голямо.

След сбирката стана ясно, че част от играчите имат почивен полуден, а другите от 17 часа – занимание.

По обед пък Матей Казийски бе изненадан от подарък. Еврошампиона с Тренто получи дар от своя фен клуб – колаж в рамка с послание „Simply the best!”