31 волейболни национали се потят здраво в курорта „Св.Св. Константин и Елена”. Момчетата са разделени на две групи, като първият състав сутрин влиза във фитнеса и следобед в залата, докато Б-тима има обратната програма.

Силвано Пранди дори раздели първия тим за Световната лига на две групи за тренировките с фитнес уредите - най-рано са по-фините, а след тях – тези с по-голяма телесна и мускулна маса. Тодор Алексиев, Красимир Гайдарски залагат на силови упражнения с щанги и на лежанка, Светозар Иванов прекарва доста време на пътеката докато германки на достолепна възраст събират тен край басейна. Всичко това става под зоркото наблюдение и съвети на двамата треньори по физическа подготовка Маурицио Гарденги и Борислав Крумов. Владимир Николов също се включва в заниманията. Сутринта пък Професора заедно с Камило Плачи и щаба си заведе Б-тима на тренировка в зала „Конгресна”. Следобед пък Стойко Ненчев, Иван Колев, Николай Учиков и останалите ще бъдат във фитнеса.

В лагера на националните ви волейболисти има нов треньор! Трети ден Силвано Пранди разчита на трети български помощник в щаба си. От понеделник във Варна се включи и Виктор Карагьозов. Екс-наставникът на мъжкия тим на Марек Юнион Ивкони ще работи наравно с Найден Найденов и Северин Димитров.

Брунко Илиев също е в край морето, тъй като утре ще изведе тима на волейболистите от Национална волейболна лига срещу легионерите в първия по рода си Мач на звездите от 17:30 часа във Варна.

Националите вече имат нови екипи от Асикс. Кройката им е по-различна и подобна на тези на бившия италиански клуб на Пранди Кунео, но в традиционните цветове – бяло, зелено и червено. Волейболистите пък носят всичко най-необходимо в нов модел раници с надпис „България”.

Любопитното от лагера на националите на Пранди е свързано с храната им. Домакините от Гранд Хотел Варна отделиха специална зала само за 32-мата волейболисти и над 13-членния щаб на селекционера. Залата не е достъпна за курортистите, менюто е подбрано, включва различни вътрешни разделения, меки сепарета, специални бели облицовани полилеи и маси за храна.