Владимир Николов и Христо Цветанов, които бяха освободени и не бяха включени в националния ни отбор по волейбол за Европейското първенство, отново намериха място в разширения състав на Мартин Стоев, но за Световната купа от 18 ноември до 2 декември в Япония.

Даниел Пеев на 37 години отново е в състава като втори играч на поста либеро, а другият от ЦСКА Иван Зарев е трети разпределител.

„Това са 18-те, като за страната на изгряващото слънце ще пътуват 12-сет. Ако няма контузии, това ще бъдат момчетата. Не съм говорил с никой! Разговори по телефона не се водят, а на 4 очи. Конфликт не съм имал с никой от играчите, затова смятам, че няма да има отказващи поканата ми. Ако го направят, не знам какво може да стане, има си закони на БФВ. До момента писмена покана от FIVB нямаме за Световната купа, но присъствах когато лично Рубен Акоста се обади на инж. Данчо Лазаров и му честити, че ще играем в Япония. Дано е съдба, че отново финалът в Япония е близо до рождения ми ден. Лично аз ще ходя на българските дербита в чуждите първенство да следя играта на играчите ми. До началото на подготовката в началото на ноември всеки легионер е задължен да изпраща в БФВ DVD с всеки един от мачовете си, за да виждаме дали и как играят в чуждите си клубове. Седмица преди Световната купа ще заминем за Япония, а в България ще бъдем само 4-5 дни”, каза Мартин Стоев.

Селекционерът коментира, че най-слабият в тима ни на Евро 2007 в Русия е бил Боян Йорданов, Матей Казийски не е могъл да даде най-доброто си.

"Ако бяхме домакини, щяхме да станем Европейски шампиони", каза Стоев.

Разширен състав на националния ни отбор по волейбол за Световната купа в Япония:

Разпределители:
Андрей Жеков, Иван Станев, Иван Зарев

 

Диагонали:

 

Владо Николов, Боян Йорданов, Данаил Милушев

 

Посрещачи:
Матей Казийски, Пламен Константинов, Методи Ананиев, Тодор Алексиев, Костадин Стойков

Централни блокировачи:
Евгени Иванов, Красимир Гайдарски, Николай Николов, Христо Цветанов, Любомир Христов

Либеро:
Теодор Салпаров, Даниел Пеев.

Още от оценките на волейболистите ни и на какво ще ги учи Мартин Стоев, чуйте от него.