"Дойде време не само да помислим, а да започнем подмладяването на отбора. Ще разчитам изцяло на млади. Те ще бъдат в основата на бъдещето. Трябва да ги изтърпим и да ги изчакаме". Това обяви селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков пред сайта на Федерацията.

Желязков коментира липсата на двама от най-опитните ни играчи Цветан Соколов и Тодор Скримов за предстоящите мачове от Лигата на нациите. "Всички знаем какви волейболисти са те и няма как да не окаже влияние отсъствието им. Но това ще даде възможност на млади момчета за изява. Някои от тях за първи път ще играят на такъв голям форум. Искам да заиграем на много високо ниво. И да побеждаваме във всеки мач. Целта ми е да можем да се противопоставим на всеки съперник. Не мога да гадая до къде ще стигнем", коментира треньорът на "лъвовете".

"Направили сме програмата. Стартът е на 25 април и в първите две седмици ще бъдем на лагер в Самоков. Там основният акцент ще е върху техническата и физическата подготовка. На 9 май заминаваме за Вършец, където има прекрасни условия за работа. За два приятелски мача ще ни гостува Испания - на 17 и 18 май. След това е наш ред да пътуваме. Ще изиграем две контроли срещу Италия на тяхна земя. В края на месеца пък Словения ще дойде в България за два мача. И на 5 юни летим за Отава, където ще е първият турнир от Лигата на нациите", каза още Желязков.

Желязков, който води и тима на Нефтохимик, коментира започващата в петък финална серия на мъжкото първенство. "Вярвам, че ще дадем най-доброто от себе си, за да станем шампиони. Безспорен факт е, че това са двата най-добри отбора в първенството. Фаворит е Хебър. Но съм сигурен, че ние имаме нашите шансове. Надявам се, че феновете ще видят прекрасен волейбол от два много силни тима", сподели той.