Временният треньор на националния ни тим волейбол жени Николай Желязков е убеден, че дамите ни могат да спечелят предолимпийския турнир в Габрово, където съперници са ни Беларус, Белгия, Румъния и Словакия.

Драган Нешич се присъединява към тима тази вечер. От утре главният селекционер поема подготовката на състава за предстоящото изпитание. Целта е ясна - само първото място дава възможност за втората стъпка по пътя към Пекин. Конкуренцията на родните волейболистки е достатъчно сериозна, като нито един отбор не бива да бъде подценяван.

„Момичетата са достатъчно мотивирани, смятам, че биха могли да извоюват виза за Пекин. Трябва обаче да вярват в силите и възможностите си. Ако играят мотивирано в Габрово, ще спечелят. Имат пълен шанс за Олимпиадата”, сподели за Гонг на път за Габрово Ники Желязков.

Според него Драган Нешич има страхотен колектив, работата с този отбор е удоволствие.

„Не ми се е налагало да викам, да използвам по-остри реплики. Момичетата бяха достатъчно дисциплинирани, не ми създаваха проблеми”, казва още за работата си в националния ни тим волейбол-жени Ники Желязков.

Той не е убеден, че желае да продължи на треньорското поприще, но определено не скри, че му доставя удоволствие.

Къде е по-лесно според него - в мъжко или женско направление чуйте от Ники Желязков. Екс-националът на България успя да натрупа макар и кратък опит и в двата аспекта.