Нечувано високи премии за място в тройката на Олимпийските игри в Пекин ще получат волейболистите ни от Българската федерация, това обяви националният селекционер Мартин Стоев след изслушването от Управителния съвет на централна и допълни: „Досега никога не са давани такива пари.”

Окончателният състав на България за Световната лига това лято ще бъде обявен във вторник, като голямата въпросителна е Тодор Алексиев. Решителното за оставането му в отбора, ще бъде представянето му днес и утре във вечното дерби ЦСКА – Левски Сиконко. При добра посрещачът отново ще носи националната фланелката, като Стоев стриктно ще след изявите му.

Членовете на Управителния съвет изслушаха и селекционерът на женския отбор Драган Нешич. След това сърбинът заяви: „Волейболистките трябва да бъдат ремарке и мъжкият отбор да влачи нашия напред и нагоре. Най-високите резултати трябва да покажем до четири години, да се затвърдим в топ 8 на Европа и да участваме в квалификации за световно първенство.”

„В състава това лято няма да има страхотни изненади. Ще разчитаме отново на опита на Радостина Ангелова – Цитигой. Новото име е Илияна Петкова. Събираме момичетата на 8 май в София. След това заминаваме за Габрово. Ще играем контроли, след това заминаваме за Хърватия. Връщаме се за квалификациите в България, а на 9 юни заминаваме за изключително важния турнир в Казахстан”, каза още Нешич.

Основната задача на женския ни отбор е класиране на Европейско първенство. Заседанието на УС на БФВ продължи 3 часа и 20 минути в хотел „Радисън”.