Минути след като бе официално обявен разширения състав на женския ни национален отбор по волейбол, селекционерът Драган Нешич коментира избора си на 22 състезателки пред Гонг. Класиралият на полуфиналите в Серия А1 на Италия тима си Йези специалист сподели как се е стигнало до завръщането на Антонина Зетова отново в тима и какви са целите.

Ето част от думите на Драган Нешич:

Основната новина свързана с България е подмладяването на отбора. Избрахме вариант тази година да разчитаме на още по-млади волейболистки. От титулярките ни на Европейското остават 5 момичета. Разчитаме на младите от България и чужбина.

Успехът на Световното първенство за девойки ни насочи да правим отбор с много много по-млади. Най-възрастна е Любка Дебърлиева, която е родена през 1980 година, а останалите стигат до набор до 1991-ва. Това е добра идея и основна новина.

Другото е , че имаме много важна квалификация и си мислехме, че ще е по-лесно, но не е така. Разбрах, че в тима на Финландия, който ни е противник в европейската квалификация, се завръщат две много класни и сериозни състезателки – Енрика Летонен и Сара Еско, която вече я познаваме. Това прави групата ни много по-трудна и ме притеснява. Затова обсъдих с президента на БФВолейбол Данчо Лазаров дали може за 15 дни да върнем в нашия тим Тони Зетова. Тя може да ни помогне и играе добре. Качествата й нямат нужда от коментар. Трябва ни още един опитен нападател. Задачата и задълженията й са свързани само с евроквалификациите. За сега идеята ни е Тони да бъде както бе преди две години Нели Маринова и още прави Ева Арсова в отбора – опитните да дават и покачат класата на младите. В зависимост от представянето на момичетата, на които ще дам повече възможности за изява, ако това е добре за националния отбор и е достатъчно да преминем квалификацията, няма да притесняваме Зетова. Но ако е необходимо да е в игрището, то тя ще бъде там!

Нели Маринова не е в щаба. Тя ще е с нас винаги, пък когато мен ме няма начело, тя може да е в националния треньор. Това лято иска да е по-свободна.

Много се радвам че имаме 11 легионерки и 11 волейболистки от българското първенство. Имаме всички титулярки от ЦСКА, две момичета от Марица. Специално за едно от тях – Ани Маринова искам да кажа, че това е една хубава изненада. Съжалявам, че по-рано не видях нейната игра и чак сега я викам в тима. Много ми хареса на финала на първенството в Пловдив, който гледах. Ето, че изненади идват и от България.

Имаме един сериозен национален отбор с млади и качествени момичета. Искаме веднага да се класираме, а не да чакаме до септември. Ние сме фаворити и това ми харесва. Трябва да свикваме с тази мисъл, а не да излизаме в даден мач, пък каквото стане. Вече сме национален отбор, който всички започват да уважават и да се притесняват от него? След това трябва да се концентрираме и върху Европейската лига, победителят от която получава дирекно място в Гран При. Искаме да стигнем финална четворка. Реално гова е целта, пък там да мислим и за още. Това е моя лична цел, която постигнахме. Момичетата идват в националния веднага след края на сезона в клубовете си. Добре е, че всички играят в сериозни отбори.

Събираме се на 5 май в Самоков. На 21-ви започва квалификацията в Португалия. Имаме уговорени контроли с Испания като гост на 15, 16 и 17 май и от Мадрид директно ще пътуваме за евроквалификацията.