„Трябва да минем групата и да намерим място между 8-те отбора, а след това и сред 6-те на Европейското първенство в Полша”, коментира на пресконференция днес наставникът на волейболния ни тим жени Драган Нешич.

Съперници на нашите националки в група С са Русия, Белгия и
Беларус, като напред продължават първите 3 отбора. Мачовете се играят на 23, 26 и 27 септември, съответно от 20 часа, 17,30 и отново в 17,30 часа. Тези начални часове на двубоите ще бъдат спазени и по време на контролните срещи на тима във Варна срещу Чехия на 5,6, и 7 септември в зала „Конгресна” в ДКС.

„Съзнаваме, че няма да е лесно. Русия е много сериозен тим, а Белгия и Беларус също. Ние, обаче имаме възможност да направим крачка напред. Иска ми се де продължа да работя още в националния тим. Дали аз ще съм начело на тима след Европейското или друг ще ме наследи, вярвам, че на следващото Европейско след 2 години България ще вземе медал", каза още Драган Нешич. Той изрази съжаление, че в Полша няма да може да се възползва от услугите на контузените Николова, Рабаджиева и Събкова. Националният ни тим остава във Варна до 16 септември, когато заминава за София. На 17-и е почивен ден, а на 18-и заминават за Сърбия, където в следващите 2 дни-на 18-и и 19-и ще играят контролни срещи с представителния тим на западната ни съседка.

На пресконференцията днес присъства и националката Ева Янева. „Мисля, че няма невъзможни неща. Отиваме на Европейското за добро представяне. Вярвам, че ще покажем добра игра. Подготвени сме добре”, коментира Янева.