Женският не национален отбор по волейбол излиза срещу световния шампион Русия довечера от 20:30 мин на старта на евроквалификациите за Гран При в Измир. Това е дебют в официален мач за Драган Нешич начело на състава. „Изключителна чест за мен и отбора е да играем първи мач срещу световния шампион, при положение, че и първите си официални тренировъчни срещи бяха срещу тях. Знаем как да играем с рускините. Чувстваме се отлично. Не искам изненада, не трябва да правим и да се целим в това. Най-важното е да играем добре. За мен и за момичетата изненадата е равна на победа днес срещу Русия и след това четири загуби. Това не е целта ни и не го искаме. По-добре да покажем хубав волейбол и да се подготвим за Евро 2007 в Белгия, което е целта ни” коментира за Гонг от Измир селекционерът Драган Нешич.

След двубоя с Русия, утре националките почиват, а след това излизат последователно срещу Германия, Азербайджан, Сърбия, Италия и Турция. Напред от тази група продължават първите три състави.

„Много ще е трудно да излезем от групата, но не и невъзможно. Дори да запишем само загуби, това не трябва да ни повлияе на настройката и самочувствието. Просто съм убеден и го заявявам – България е отбор с хубаво бъдеще!”.

Нешич обяви и стартовата шестица за мача довечера:

разпределител – Любка Дебърлиева, диагонал – Елена Колева, посрещачи – Ева Янева и Росица Тенева, центрове – Страшимира Филипова и Цветелина Заркова, либеро – Мария Филипова.

„В тима ни няма здравословни проблеми, само Старшимира Филипова има леки проблеми с палеца си”.

Относно условията, които предоставиха домакините от Измир на нашите волейболистки старши треньорът ни сподели: „Ние сме националният отбор, който не се оплаква. Радвам се, че леглата са удобни. Нормално е храната да не е както в България, не трябва да се оплакваме. Докато сме в Измир ще ядем каквото яде и един обикновен турчин” завърши Нешич.

Програма на България от евроквалификациите за Гран При в Измир:

3 септември:
20:30 часа: Русия – България (Евроспорт 2)

5 септември (сряда):
15:30 часа: България – Германия (Евроспорт)

6 септември (четвъртък):
18:00 часа: България – Азербейджан (Евроспорт 2)

7 септември (петък):
18:00 часа: Сърбия – България (Евроспорт 2)

8 септември (събота):
20:30 часа: Италия – България (Евроспорт 2)

9 септември (неделя):
18:00 часа: България – Турция (Евроспорт 2)