Волейболните ни националки излизат тази вечер в 18.30 часа българско време срещу Испания в първия си мач от група Б на Европейското първенство в Белгия. „Като преди всяка първа среща е нормално да сме под напрежение. Надяваме се да имаме късмет и да се представим добре”, заяви пред Гонг помощник треньорът Нели Маринова-Нешич.

„Мислим мач за мач. Днес излизаме срещу Испания, след това идва ред на Чехия, почивка и после Полша”, каза волейболната специалистка. Тя разкри, че отборът се подготвя от два дни и повече за мача с Испания. „Гледали сме видео записи с играта на конкурентките ни. Имат две-три състезателки, които са по-сериозни. Изградили сме тактика за двубоя. Сега всичко зависи от нас”, категорична е Нели Маринова.

Треньорката разкри, че Любка Дебърлиева все още чувства леки болки, но останалите националки са в добра физическа форма. „Надяваме се всичко с Любка да се оправи. Ще заложим на тази шестица, с която започвахме досега. Не планираме изненади. По време на мача вече ще видим”, коментира Маринова. Помощник треньорът на националния ни тим сподели, че все още не знае, дали ще има български фенове по време на днешния мач.