Нася Димитровa е един от лидерите на националния отбор по волейбол за жени, който се подготвя за участие на световното първенство в Полша и Нидерландия. Димитрова беше една от състезателките, които заедно с треньора Лоренцо Мичели отидоха да гледат последния мач на мъжкия национален тим срещу Мексико в Катовице. В петък и събота женският тим ще играе контроли с полякините, в които Димитрова се надява отборът да покаже добро лице.

"Още сме в началото на подготовката. Направихме три контроли срещу изключително силния съперник Италия. Видяхме нашите позитиви и слаби места. Тепърва има какво още да изграждаме по време на подготовката. Сега ни предстоят две контроли срещу Полша и се надявам там също да покажем добро лице", заяви националката пред сайта на БФВолейбол.

Тя добави, че и е трудно да си обясни поражението на мъжкия отбор от Мексико във вторник, което изхвърли селекцията на Николай Желязков от Мондиала.

"Много ми е тежко да приема тази загуба. Бях с големи очаквания към тях. Те са млади момчета, жадни за победи във всеки мач. Мислех, че ще покажат характер, лъвско лице. Сигурно си имат проблеми в отбора, може би здравословни. Нямам представа. Но ми е тежко, че паднаха. Надявам се ние да се представим на добро ниво. Всяко от момичетата се стреми да постигне най-добрата си форма до началото на световното първенство", добави Димитрова.

"Искаме да представяме България по възможно най-добрия начин. Да извлечем максималното от всеки мач и колкото се може по-напред да стигнем. Всяко от завърналите се момичета в тима има огромен опит и ще допринесе за по-добрата игра. Не омаловажавам труда на младите. Те се справиха чудесно във Волейболната лига на нациите. Дано сме по-силни", пожела си националката.

"С треньора Лоренцо Мичели се разбира добре. Приехме неговата философия. Има какво да подобряваме според изискванията му и дано работата ни проличи на световното първенство", завърши Нася Димитрова.