Мъжкият ни национален отбор по волейбол ще тренира в зала „Конгресна” от 17 часа, като това занимание ще определи окончателния състав на България за срещата с Япония от Световната лига този уикенд във Варна. И докато Андрей Жеков и компания се потят, в морската столица се очакват да кацнат в 17 часа националите на Япония.

14-те противникови състезатели заедно с целия си щаб утре ще влязат в спортното съоръжение, като тази вечер ще се видят с един от най-добре познатите българи в страната на изгряващото слънце – Владимир Николов.

Нашите имат положителен баланс в мачовете срещу отбора на Япония и искат да го запазят такъв след този уикенд.

Утре сутринта Силвано Пранди ще обяви на кои точно ще разчита и дали ще прави промени. Съдии на мачове ще бъдат рефери от Словения и Словакия, супервайзерът от Унгария, като те ще получат специални плакети от ДКС и лично от Симеон Варчев.

Гонг научи, че в зала „Конгресна” ще има италиански мениджъри, които да следят изявите на родните национали и евентуалното им привличане в тимове от Серия А1. Завърнал се от Париж, към Варна вече пътува и Пламен Константинов, който ще гледа от трибуните мачовете срещу Япония.

„Доктор Дюпон каза, че не мога да претърпя операция заради дългата амортизация и атрофия на мускула, която предизвиква нестабилност на ставата. Препоръча ми специален начин за засилване и стабилизиране на мускула на рамото, която вече започнах. След последните мачове от Световната лига отново ще пътувам за Париж, като там ще остана за 7-10 дни, по време на които лично Дюпон ще види как реагира тялото ми на тази рехабилитация и ще се върна в България, за да играя в световните квалификации”, каза за Гонг Гибона.