Минимум до 16ч. местно време (22ч. в България) няма да излетят волейболните национали от Сан Хуан. Драмата с полетите продължава, както и наглостта на аржентинската федерация, която иска нашите да си платят допълнителния престой, съобщава volleyball.bg.

Супервайзорът Клаус Фетцер дори предложи да се излита от столицата на Чили Сантяго, която е на 250 километра от Сан Хуан.

Летищата в Буенос Айрес са блокирани заради стачка на персонала. Обслужването се извършва, но с ужасни закъснения. Поради тази причина и националният отбор по волейбол на България не може да излети от Сан Хуан. Домакините обаче продължават да си вярват и нагло лъжат, че всичко е наред. В същото време телевизиите разкриват ужаса на чакащите хора по летищата. В 11 часа местно време, националите трябва да се качат на автобус за аеропорта на Сан Хуан. По всяка вероятност, там те ще си припомнят романтиката от престоя си на "Хорхе Нюбери" в аржентинската столица.

Полета си вече изпусна италианският съдия Лучано Гаспари, който ще остане в Аржентина поне още два дни, заради липса на места в следващите полети. В Буенос Айрес ще престои един ден повече и пратеникът на БНТ.