Помощник треньорът на националния ни тим- волейбол мъже Найден Найденов е категоричен, че съставът е спокоен преди последните два мача от груповата фаза на Световната лига срещу силния тим на Русия. Няма притеснение около факта, че Финландия засега дава най-добри показатели и има огромен шанс да влезе във финалната 6-ца като втория най-добър отбор.

„Естествено, че нашите момчета са амбицирани и искат да играят на финалите в Белград, излизаме за две победи срещу Русия, пък каквото сабя покаже. Ако играем така, както във втория мач срещу Куба във Варна, можем да преодолеем „сборная”. И те започнаха колебливо с новия треньор Баньоли, но са много силен и класен съперник. Трябва да се стремим да покажем израстване във всеки следващ мач, иначе важните задачи предстоят- Световна квалификация и Европейско.”- казва помощникът на Силвано Пранди.

Според Найден Найденов капитанът Пламен Константинов се възстановява, но все още не е във върхова спортна форма, което е нормално на този етап. Въпрос на треньорско решение е дали той ще излезе на терена в петък и събота срещу Русия.

Публиката във Варна със сигурност ще е отново сериозен стимул за играта на българските волейболисти, а дано и те отвърнат с играта си подобаващо.

„Надявам се да ни подкрепят така, като бе миналия уикенд срещу Куба. Играем за България, за честта на най-успешната ни спортна игра.”-коментира още Найденов.

Сметките в щаба ни засега се концентрират около победи над Русия, но специалистите ни не изключват изненади от страна на Япония срещу Куба, след многото проблеми и дълги пътувания на домакините в Хавана. Каква въртележка би станала тогава при евентуален успех на тима от страната на изгряващото слънце! Малко вероятно, но не и изключено. Японците вече показаха остри зъби и срещу България, и срещу Русия. Въпреки двете победи на Куба там, малко подценяване може да ги изненада насред Хавана. Дали?