Волейболните националки вече са в пълен комплект преди важната евроквалификация в края на месеца. Към отбора вече се присъедини националния селекционер Драган Нешич, след като сезонът за неговия клубен тим Монтескиаво Йези приключи.

Сърбинът с български паспорт завърши сезона в италианската Серия А1, след като бе елиминиран на полуфиналите от Песаро с 1:3 победи.На лагера в Боровец и Самоков вече е и националният център Страшимира Филипова. Блондинката загуби серията за бронзовите медали в Русия със своя Уралочка (Екатерининбург) от Динамо Краснодар с 1:3 победи.

По този начин вече 20 волейболистки са настанени в хотела на Димо Тонев „Свети Георги” на Боровец и тренират двуразово. Тони Зетова, Ева Янева, шампионката и разпределител номер 1 на Азербайджан Евелина Цветанова, Елица Василева и компания се настройват да спечелят виза за шампионата на Стария континент.

Волейболистките ни се разделят на две групи за тренировки, фитнесът правят в друг хотел в ски курорта, а заниманията с топка в зала Арена Самоков. Лагерът ще продължи още няколко дни, тъй като на 14 май отборът лети за Мадрид, където на 15-и, 16-и и 18-и са контролните срещи с Испания преди заминаването за евровалификациите в Португалия.

Капитанката на България Любка Дебърлиева пък очаква да разбере в най-скоро време съдбата си, след като скъса връзки на коляно и по този начин ще пропусне сезона с представителния ни тим. Разпределителката очаква отговор от световноизвестния специалист професор Дюпон.

Абсолютно всички изследвания вече са изпратени във Франция като най-рано днес следобед може да има отговор от клиниката, дали ще се наложи Любка да пътува до Париж за преглед на място или директно ще бъде насрочена дата за нейната операция.