По нетрадиционен начин стартира първата тренировка на националния ни отбор по волейбол селекционера Драган Нешич в Кайзери преди финалната четворка на Европейската лига. Той даде на Ева Янева и Илиана Петкова метър, с които накара всички момичета да се съберат и с точност премерят отговаря ли игрището на „Кайзери Арена” на стандарта. С усмивка момичетата приеха заръката и установиха изрядността му.

Веднага след това Нешич събра избраничките си им каза: „Какво се оказва? Игрището е еднакво навсякъде – 9 на 18 метра. Това е същото като нашето. Разлика няма. Просто това е в друга зала, обстановката не е като вкъщи, но тя нас не ни интересува. Нашата работа е на полето, около него нямаме работа”. Като психолог и за да нахъса момичета с усмивка да тренират за ½-финала с непобеждавана от нас Турция, селекционерът внесе нови упражнения, в които ентусиазмът бе на 100%. В част от упражненията Драган заложи на познатото „Прегърни другата”. Това стана при игрите с топки по двойки, при размяна на партньорките, момичетата се прегръщаха силно. При двустранните игри всяка точка трябва да е съпроводена с бурни възгласи, а сервис в мрежа – с наказание от кълбета.

Единственото неприятно нещо бе „ароматът”, към които трудно се привиква. До услугите на д-р Иван Канелов прибягна Драган Нешич по време на заниманието. Сърбинът с български паспорт бе измъчван от силно главоболие.

От и до залата отборът ни пътува с градския транспорт близо 40 минути. Туркините, сръбкините, французойките и ние разполагат с един автобус от местния градски транспорт. Седалките не са обаче достатъчни момичета да седят свободно. Това пътуване от вулкана до залата обаче мина по-приятно, след като Ева Арсова мина пред всяка своя съотборничка да почерпи със скъпи бонбони за 10 години семеен живот.

Габриела Коева и още няколко от момичетата пък внесоха своя фешън-нотка на тренировъчните си екипи като със скоч присвиха ръкавите на тениските.

Момичетата забелязаха, че БигБрадър вижда всичко. Всяко едно движение на игрището се записва постоянно от камерите във внушителната мраморна зала и се излъчва на екраните висящо от тавана.