Женският ни национален отбор по волейбол поднови подготовката си за Европейското първенство в Белгия и квалификациите за Гран При турнира през септември. Драган Нешич и Нели Маринова – Нешич от вчера водят двуразовите занимания в София.

Целта на щаба е да наложи бразилски стил на игра, като засилено се гледат видеозаписи именно с мачове на селесао.

„На 19-ти заминаваме за Москва, където ще проведем съвместни тренировки и една контрола. После се връщаме тук и на 26-ти юли се насочваме за Сърбия, където ще гостуваме на олимпийския шампион и национал Горан Вуйевич в неговото имение в Бързече, където има зала, фитнес и хотел. В програмата е и турнирът в Азербайджан с участието на 8 силни национални състава. На 14-ти септември ще премерим сили с Франция и от там директно пътуваме за Европейското в Белгия”, разкри пред Гонг селекционерът Драган Нешич.

И през този сезон капитан на отбора ни ще бъда Любка Дебърлиева.

Състав: Любка Дебърлиева, Елена Колева, Диана Ненова, Петя Цекова, Анелия Пашина, Ева Янева, Мария Филипова, Радостина Тенева, Надежда Шопова, Мартина Георгиева, Елица Василева, Илиана Гочева, Страшимира Филипова, Илиана Петкова, Цветелина Заркова, Диница Карауланова и Кристина Йорданска.

За това как копираме Бразилия и какво още включва програмата на волейболистките ни, Ви предлагаме пълното интервю с Драган Нешич.