Българският национален отбор по волейбол – мъже отпътува рано тази сутрин за Париж. Тимът ни е в последната фаза от подготовката си за Евро 2007 в Русия, като в четвъртък излиза срещу Полша в първи мач от приятелския турнир „Купата на Франция”, където ще срещне още „петлите” и Холандия.

От Париж волейболистите ни няма да се прибират в България, а през Будапеща ще летят за руската столица.

Въпреки ранното ставане, сутринта в 6:45 нямаше успали се играчи, а дори подранили.

В добро, но сънено настроение момчетата споделиха, че искат отново медал, но от по-благороден метал и да зарадват феновете си. Голяма част от избраниците на Мартин Стоев се обединиха около пожеланието сблъсъкът за титлата на Стария континент да бъде между България и Русия.

„Единствената ми мисъл в 5 часа сутринта бе, че трябва да влача багажа. Сигурен съм, че ще останем в Москва до 16 септември, когато е финала, а и ще играем. Най-добре ще бъде, ако почнем по-мудно на европейското и постепенно да се разгаряме. Трябва да гледаме мач за мач, група за група, а не да тръгваме с голямата кошница и приказки. Имам леки вътрешни опасения, но дано не се оправдаят. Всяко отпускане и невнимание, може да доведе до грешка на шампионата, където силите са изравнени. Работихме здраво последния месец и това трябва да даде резултат. Победи на турнира в Париж ще ни дадат допълнително самочувствие, но реванш от Полша искам единствено на Европейското, там ще си заслужава и боли. Важното сега е, че нямаме контузии след тежката подготовка, имаме умора, но е нормално. Във Франция ще се успокоим” каза на аерогара София капитанът Пламен Константинов.

„В перфектно настроение и мотивирани за успехи сме. Готови сме да вземем това, което искаме. Лично аз съм амбициран за финал и то България – Русия. Шестте контроли ще ни бъдат напълно достатъчни, като Купата на Франция ще бъде определено мотивиращ турнир за нас. Трябва само да изчистим леките и елементарни грешки, които ни тормозят и пречат, за да постигнем целта” сподели националното либеро Теодор Салпаров.

„Всеки мач с Полша няма да има приятелски облик, но важен е този в Русия. С другите отбори в групата няма с какво да се изненадаме. Сега съм здрав и това е най-важното. Според мен не сме готови да Европейското, но в Москва всичко ще бъде наред. Контролите с Гърция бяха полезни” коментира националният ни разпределител Андрей Жеков.

„С хубава игра и добър колектив може да влезем в топ 3 на Европа. Най-сериозен съперник в началото може да си бъдем самите ние с повече индивидуални грешки. Истината е, че можем да играем красив волейбол и да радваме публиката. Искам като се върнем в София пак да си говорим, но с медал” пожела си дебютантът при мъжете и втори разпределител Иван Станев.

Програма на турнира „Купата на Франция”:

30 август:

19 часа Франция – Холандия

21 часа България – Полша

31 август:

19 часа България – Холандия

21 часа Франция – Полша

1 септември:

16 часа Полша – Холандия

18 часа Франция - България