Българските волейболисти споделиха, че двубоят срещу Япония очаквано се е оказал труден. Според тях обаче, от значение е само победата и трябва да мисли вече за утрешния мач срещу Аржентина. Днес България би Япония с 3:1 гейма. Ето и мненията на националите:

Пламен Константинов - капитан на България: Мисля, че най-важното е победата. Щастлив съм. Очаквах, че мачът ще бъде труден и ще започнем също така трудно. Още мислехме за мача срещу Русия и не бяхме подготвени психически. Направихме си задачата трудна, но после намерихме ритъма си и ако победим и утре - ще отидем на Олимпиадата.

Христо Цветанов: Пореден труден мач за нас. За съжаление отначало не можехме да намерим ритъма на нашата игра и затова съм много щастлив, че излязохме крайни победители. Мислим за следващия мач срещу Аржентина, който е последен и най-важен.

Боян Йорданов: Започнахме доста сковано в началото, но на нас повечето мачове тук са ни победи с по 3:1 гейма. Все пак най-важното е, че победихме. След втория гейм осъзнахме, че при евентуална загуба си отиваме, стегнахме се, вкарахме повече отборен дух и нормално е да победим Япония. Все пак ние сме доста по-класен тим от тях. Радостно е, че направихме още една крачка, утре ни остава последната.

Евгени Иванов: Японците са такъв отбор, че никога не се предават. Имат много висок дух и не знам защо, но винаги срещу тях сме започвали много лошо, но пък винаги ги бием. И днес не изневерихме - и пак спечелихме. Имаме още един мач да изиграем утре, няма да е лесно, надявам се да е успешен за нас, защото това е последната ни крачка към Олимпиадата.