Първа тренировка направиха днес от 17 часа в зала “Конгресна” в ДКС волейболните национали под ръководството на италианския специалист Силвано Пранди. 17 състезатели присъстваха на заниманието, като Пламен Константинов тренира на индивидуален режим.

Гонг показва със снимка новината, че и Валентин Братоев ще тренира с националния ни тим във Варна. Шампионът с Левски Сиконко не попадна в състава на Пранди за Световната лига, но италианецът включи посрещача в групата, която ще тренира като Б-отбор. Братът близнак на Валентин - Георги пък е част от избраниците на селекционера за срещите с Куба, Русия и Япония от престижния комерсиален турнир през лятото.

На 18-и се очаква да пристигне Цветан Соколов, а на 24-и от Русия идват Христо Цветанов и Мартин Пенев. Разширеният състав от националите ще наброява 32 състезатели.

Заниманията в зала „Конгресна” във Варна са всеки ден от 17 часа без събота и неделя, които са почивни дни. Волейболният Мач на звездите е на 28-и май в 17,30 часа в ДКС в морската столица.