Вече 18 часа волейболните ни национали пътуват с автобус от Буенос Айрес към Сан Хуан. Тимът ни чака до последно на вътрешното летище в столицата на Аржентина „Хорхе Нюбери” вариант да изминат разстоянието от повече от 1100 км със самолет, но заради гъстата мъгла това не се осъществи. След близо изключително дълго висене на летището за пренасочения полет от 6:55 за 20 часа местно (от 13 за 02 часа българско време) съставът ни реши да потегли с автобус. Националите ни са скапани от пътя и висенето по летищата в Аржентина.

Вече четвърти ден играчите ни са без тренировка в зала и само едно занимание във фитнес в сряда, а мачовете между Аржентина и България са утре и в неделя от 18:00 (00:00 българско време) и ще бъдат предавани пряко по Дарик радио.

Същата съдба като българските волейболисти споделят и аржентинските им колеги. Те също не успяха да отлетят от Буенос Айрес за Сан Хуан и поеха пътя с автобус.

И двата отбора, заедно със съдиите Лучано Гаспари и Мич Дейвидсън се очакваха в града домакин на мачовете ни от Световната лига в 9 сутринта местно време, но вече близо три часа след обявеното време те не са там.

Ако успеят да се доберат до Сан Хаун и залата в града скоро, отборите ще проведат леки тренировки между 22 и 02.30 часа българско време (16 – 20.30 местно). Очаква се след това да има и пресконференция на двата състава.