„Животът продължава, нищо не е загубено. Трябва да променим мобилизацията и постоянството си. Проблемите ни са не само от физическо, но и от психологическо естество” коментира за Гонг от Тояма водачът на националния ни отбор по волейбол и член на УС на федерацията Иван Тодоров. Той разкри и част от настроенията и какво си казаха от щаба ни на специална среща в хотела след загубата от Бразилия с 0:3 за Световната купа.

„Тежка загуба. Не можахме да се възстановим физически и психически от добрия мач, въпреки загубата от САЩ. С президента на БФВ инж.Данчо Лазаров, треньора Стоев, аз и момчетата си поговорихме сериозно и доста мъжки след поражението, за това което трябва да променим оттук нататък. Всички сме единодушни, че Световната купа продължава, възможно е да спечелим олимпийската квота като покажем нашата си игра. Точките може да се окажат решаващи. Занапред с пределна мотивация и раздаване на максимално, мач за мач, имаме шансове. Всичко си зависи от нас самите. Днес изненадахме на само себе си, но и другите специалисти, които следят отблизо Световната купа. Те ни приемат като един от най-силните отбори, дано оправдаем надеждите и впечатлението. Рецептата е върховна мотивация и нито грам подценяване. Измъчва ни вечния проблем – психиката след загуба. Много е важно да дойде първата, след това втората победа. Не е времето и мястото да се отправят упреци към отделни играчи, защото може да се получи и обратния ефект. Трябва да забравим мача с американците, но не и този с Бразилия. Трябва да го запомним, за да не играем така. Тояма няма да ни остави добри спомени, надяваме се в Окаяма да обратното – положителни емоции и победи” каза Иван Тодоров. 

Тимът ни тръгва от Тояма към Окаяма утре в 5:30 сутринта японско време, като в самолета към Токио ще бъде в компанията на волейболистите на Бразилия и САЩ. „Тръгваме заедно рано, рано сутринта. В Токио ще сменим самолета и се очаква да пристигнем в третия град домакин на мачове от турнира около 12:30, а от 14:00 часа имаме и тренировка. Тежка програма, но това е състезанието. По време на полета ще си говорим с американци и бразилци, това е само спорт. Не си отправяме дежурни любезности, а има симпатия. Те ласкаво се изказват да нас” завърши водачът на волейболистите ни в Япония.