Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов е изключително доволен от условията на базата на Мостостал Азоти на 70 километра от Катовице предоставени за лагера на тима ни в Кенджежун Кожле преди финалите на Световната лига.

„Условията се идеални за задачите, които сме си поставили. Спокойствието е важно, затова сме тук. Не можем да се оплачем, а напротив от залата, фитнеса, възстановителния център и хотел „Централний”. Единственият проблем пред момчетата е дългото отделяне от семействата им, но това е полезно и за концентрацията ни за мачовете на финалите. Жертвата си заслужава”, сподели Гибона пред Гонг.

Волейболистите ни се раздават повече от 1000% на тренировките, осъзнавайки важността на подготовката за сблъсъците с Бразилия, Русия и мачовете след това.

„Не сме достигнали желаната форма. В тренировките залагаме на обема и силата. По два пъти на ден сме в залата повече от по 2,5 – 3 часа от 9:30 и 17:30 часа месно време. Залагаме на интензивността. В следващите дни ще намалим обема, ще наложим тренировки с по-голям ритъм за навлизането ни в добра игрова форма”, каза още Пламен Константинов.