Светослав Гоцев посрещна рождения си ден в Словения, където националите участват на международен турнир. Центърът навършва днес 23 години и почерпи с бонбони съотборниците си и треньорския щаб. Тази вечер от 21 часа българско време е последният мач на тима ни, който ще срещне Дания. След срещата националите може да изпият по една бира за здравето на Гоцев. Утре пък е рождения ден на друг център - Теодор Тодоров, който става на 24 г.

Всъщност празничното настроение присъства от 9 часа сутринта, когато започна целодневното парти в спортния комплекс "Похорйе". За отрицателно време  пространството пред хотела, който е до самата писта, се изпълни с хора, които разпускат с бира и скара. Организаторите обявиха, че концертът ще продължи до късно през нощта.

Националите тренираха един час на обяд, като заниманието пропусна Теодор Салпаров. Той вдигна температура още преди двубоя срещу Канада, който спечелихме с 3:0. Най-опитният ни състезател обаче ще играе срещу Дания, тъй като е единствената опция за поста либеро в Словения. В последната ни среща се очаква старши тренорът Камило Плачи да даде шанс за изява на повече играчи. Датчаните спечелиха само 1 гейм до момента на турнира. Оторът ни се прибира утре вечер и в понеделник ще има почивен ден.