Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров потвърди, че олимпийският ни състав ще проведе аклиматизационен лагер в Република Корея от 28 юли до 8 август.

При класиране на България за финалите на Световната лига в Рио де Жанейро, групата, готвеща се у нас ще замине за Азия по-рано, а другата ще лети от Бразилия директно за Пекин.

Босът на родния волейбол определи жребият ни за Игрите като добър, но не и лесен: „Нито един от отборите не е за подценяване. Нашата група изглежда по-лесна. По пътя към медалите неизбежно трябва да бием всички. Вярвам в отбора. Не трябва да пренебрегваме Световната лига, не трябва да бъде на заден план. Трябва да успеем и на двата фронта.

„Приоритет е Олимпиадата, защото Лигата е всяка година. Пожелавам си всички момчета да са здрави, да успеят да постигнат най-добрата си спортна форма по време на Олимпиадата. Те имат желанието и хъса на победители и бойци. Трябва да очакваме добри мачове”, каза пред Гонг Данчо Лазаров.

Той сподели и очакванията за представянето на женската ни селекция на международния турнир за „Купа Елцин” с награден фонд 500 000 долара: „Могат да се класират в тройката! Трябва да вярваме. Тимът ни се представи много добре в европейските квалификации”.

Чуйте цялото интервю с инж. Данчо Лазаров.