Мъжкият национален отбор на България по волейбол записа поражение срещу европейския шампион Италия във втората контрола между двата тима. Воденият от Николай Желязков състав отстъпи на съперника с 0:3 (18:25, 20:25, 23:25) във втория мач, изигран в Кавалезе.

След официалния край на проверката, треньорските щабове се разбраха да изиграят още два допълнителни гейма, които също бяха спечелени от "адзурите" с 25:14 и 25:15.

Вчера българите спечелиха с 3:2 гейма първата контрола с Италия. Двубоите са част от подготовката за мачовете от Лигата на нациите.

Най-резултатен стана Александър Николов с 9 точки, а по 8 точки добавиха Николай Колев и Алекс Грозданов. За домакините над всички бе Юрий Романо с 15 точки, по 10 точки реализираха Матиа Ботоло и Франческо Речине.  

България ще има още две проверки преди началото на двубоите от Волейболната лига на нациите. Следващата седмица във вторник и сряда (31 май и 1 юни) "лъвовете" ще играят с европейския вицешампион Словения в зала "Христо Ботев" в София.