В един от най-интересните двубои от волейболната Лига на нациите, един срещу друг ще се изправят съставите на Франция и Италия. Срещата е утре рано сутринта българско време, а италианците пристигнаха пределно мотивирани в столицата на Канада Отава за  първия турнир. За европейските шампиони предстоят двубои още срещу Полша, Аржентина и Канада. 

Въпреки че „адзурите“  се класират директно за финалите в Болоня,  наставникът Фердинандо Де Джорджи сподели, че се надява на добро представяне от неговите волейболисти. Той допълни още, че е доволен от тренировъчния процес и отборът е готов за тежките предизвикателства.

„Даваме началото на едно доста тежко лято за нас изпълнено с ужасно много мачове. Освен лигата на нациите ни очаква и световно първенство, така че трябва да разпределим правилно силите си. Това обаче в никакъв случай не означава, че ще подценим  който и да е двубой, и няма да играем за победа във всеки мач. Напротив, желая да видя пълно раздаване от момчетата и това, че се класираме  като домакини за финалите в Болоня, по никакъв начин не бива да ни успокоява. Срещу Франция ни чака тежък мач и излизаме с мисълта да спечелим. Призовавам нашите фенове  за подкрепа въпреки ранния час в Италия, нека хората стоят будни и ни подкрепят“, каза Де Джорджи.