Стартира дългоочакваното събитие Евроволей 2023. Турнира може да наблюдавате по MAX Sport 1 и MAX Sport 2, които ще се погрижат да ви предадат емоцията от надпреварата. Евроволей 2023 стартира на 28-и август с двубоя между Белгия и Италия, а първият мач на България е на 29-и август от 20:30 и ще бъде излъчен НА ЖИВО по MAX Sport 1.

Очакванията за предстоящия турнир са добри, като националният отбор ще изиграе пет срещи - с Испания, Финландия, Украйна, Хърватия и Словения. България ще се надява на добро представяне, а предимство за "лъвовете" е, че всички тези двубои ще бъдат пред родна публика и тимът ще може да се надява на силна подкрепа, която да помогне за евентуалните успехи на националите ни.

Селекционерът на България - Пламен Константинов, определи състава за Европейското първенство по волейбол за мъже, което ще се проведе от 28 август до 16 септември. Нашата страна е съдомакин заедно с Италия, Северна Македония и Израел.

В групата на "лъвовете" са включени 14 състезатели, а отборът ни е в Група В заедно с Испания, Хърватия, Финландия, Украйна и Словения.
 
Ето и съставът на България за Евроволей 2023:
 
Разпределители: Георги Сеганов и Георги Братоев
 
Диагонал: Цветан Соколов
 
Посрещачи: Мартин Атанасов, Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Денис Карягин, Николай Пенчев
 
Централни блокировачи: Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Илия Петков, Николай Колев
 
Либеро: Теодор Салпаров и Симеон Добрев
 
 

Мачовете на родна земя ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. Морската столица ще приеме всички мачове от Група В, четири осминафинални и два четвъртфинални двубоя. Откриващият мач във Варна е на 29 август от 20,30 часа - в него България посреща Испания. Следващите мачове на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички срещи на българския национален отбор са от 20,30 часа. Първите мачове в дните с по две срещи са от 17,30 часа. Осминафиналите във Варна са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите - на 11 септември.