Капитанът на националния отбор на България по волейбол Цветан Соколов изрази мнение, че "лъвовете" са започнали добре осминафинала си на ЕвроВолей2023 с Франция, но са завършили лошо.

„Започнахме добре, но завършихме зле. Може би това е причината, но не трябва да отдаваме значение на тази 21-ва точка, защото можеше след това да я изиграем по различен начин. Вторият гейм не започна добре за нас. Както видяхте до 8:1, не се играе срещу Олимпийския шампион по този начин".

"Това е отбор, който ще те накаже във всяка една удобна възможност и го направиха сега, така че можем много неща да говорим, но лично аз наистина нямам какво да кажа, освен че страшно много съжалявам пред хората, защото те бяха до нас. Пълна зала и наистина съжалявам, че не можахме да ги зарадваме с едни красиви игри и красив волейбол и красиви победи".

"Както виждате, те играят един страхотен волейбол, няма въобще какво да го коментираме. Играем все пак срещу олимпийския шампион. Нека да погледнем реално на нещата – в момента те са по-добрият отбор от нас, играят много по-добър волейбол от нас, така че те заслужено победиха".

"Бих казал, че през втората част тръгнахме малко повече да рискуваме, нашият риск не се изплати, те си играха техния стил на игра, техния волейбол… Според мен ние доста добре стояхме на блок и в защита, тръгнахме да рискуваме повече и резултатът е този.“