Селекционерът на мъжкия национален отбор Силвано Пранди извика 19 състезатели за подготовка за предстоящата европейска квалификация в Израел (12-17 януари).

Ето и кои волейболисти попаднаха в разширения състав:

Разпределители
Георги Братоев – Нефтохимик 2010 (Бургас)
Георги Сеганов - Топ Волей Чистерна (Латина)
Владимир Станков – Левски София

Диагонали
Цветан Соколов – Динамо (Москва)
Димитър Димитров – ЦСКА

Посрещачи
Тодор Скримов – Енисей (Красноярск)
Мартин Атанасов – Зираатбанк (Турция)
Георги Петров – Шомон (Франция)
Аспарух Аспарухов – Блу Волей (Верона)
Гордан Люцканов – Левски София
Александър Николов – Левски София

Центрове
Николай Николов – Нефтохимик 2010 (Бургас)
Алекс Грозданов – Консар (Равена)
Светослав Гоцев – Пари Волей (Франция)
Илия Петков – Нефтохимик 2010 (Бургас)
Стефан Чавдаров – Монтана
Николай Къртев – Хебър (Пазарджик)

Либеро:
Владислав Иванов – Левски София
Петър Каракашев – Хебър (Пазарджик)

В последния момент от състава отпадна диагоналът Велизар Чернокожев, който играе в Саудитска Арабия. Причина е забраната за полети от и за тази страна, която е в сила от понеделник и това води до невъзможност за неговото пристигане. 

Към подготовката в София ще се присъедини централният блокировач Светослав Гоцев, който в продължение на няколко месеца се възстановяваше от травма в рамото. Той вече се чувства доста по-добре и дори взе участие в последните два мача от първенството на Франция.

Четирима от повиканите състезатели - Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов и Аспарух Аспарухов ще се присъединят към лагера по-късно и ще започнат тренировки от 1 януари. Те ще пропуснат контролите със Северна Македония, които са на 29 и 30 декември в Скопие. И четиримата получиха разрешение да изиграят последните мачове за 2020 година за клубните си отбори.

Всички национали ще бъдат на линия за втората серия от контроли, които са на 6 и 7 януари в столичната зала „Христо Ботев“.

Наличните състезатели ще бъдат събрани на 26 декември следобед и ще им бъдат направени антигенни тестове. Подготовката ще се води в зала „Христо Ботев“, като на 27 декември ще има две тренировки, а на 28 декември волейболистите заминават за Северна Македония. Самият селекционер Силвано Пранди ще пристигне на 27 декември, поради липса на полети от Италия за предния ден.