Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди говори след пристигането на тима от Израел. Италианският специалист заяви, че за нито един волейболист селекцията не е затворена страница.

„Знаех, че ние сме фаворит в тази квалификация и че можем да играем много силно. Щастлив съм, че успяхме да постигнем това. Тепърва ще стане ясно какви са точно стойностите на този отбор. Със сигурност има голям потенциал. Видно е, че тази група е много сплотена и има един ентусиазъм, и най-вече удоволствие от това, че момчетата са заедно. Тепърва предстои да тестваме този отбор на чисто спортно-техническо ниво да видим до къде се простират възможностите му, но това ще стане по-късно срещу по-силни отбори“, заяви Пранди.

„Още преди две години, откакто отново поех отбора, винаги съм казвал, че всяко състезание си има своите повикани играчи. Никога не съм твърдял, че затварям страницата за някого и че тези хора, които в момента са в отбора са за постоянно. Следващото изпитание, което предстои пред нас е волейболната Лига на нациите и имаме достатъчно време да анализираме всичко. Ще преценим кои състезатели да бъдат включени в нея. Разбира се, ще мислим и за Европейското първенство, но пак ще повторя, че националния тим не е затворена страница за нито един волейболист“, добави още той.