Разпределителката на националния ни волейболен отбор - Лора Китипова, беше изключително емоционална след победата над Казахстан с 3:0 в последния мач на Световното първенство в Нидерландия и Полша.
 
"Със сигурност не ни беше лесно нито психически, нито физически. Чувствах се изтощена. Не сме си свършили работата, но е хубаво, че завършихме с успех. Имаше още много какво да дадем. Щеше да е още по-зле, ако бяхме паднали и от Казахстан", сподели Китипова.
 
"За Лигата на нациите бяхме доста по-подготвени. Тогава нямаше очаквания и затова нямаше и напрежение. Винаги очакванията си оказват влияние по един или друг начин. Не бяхме добре подтогвени за това първенство. Лично аз не съм в най-добрата си форма, то се видя. Не знам каква е причината. Играхме зле, не се получиха нещата. Дано занапред се получават", каза още разпределителката на България.
 
"Най-вероятно това е било последното ми голямо първенство. Не искам да казвам категорично, но мисля, че това бе последното ми състезание. Дадохме доста, всички момичета от моето поколение. Винаги сме искали да печелим", призна за финал през сълзи 31-годишната Китипова.