Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов се изказа изключително остро относно клубовете, които отказват да играят в европейските клубни турнири.

Специалистът е на мнение, че тези тимове не бива да развиват волейбол, нито да получават финансиране, заради подобни решения.

„Ние бяхме договорили едно допълнително финансиране с министерството. Може да не е кой знае какво, но е помощ за тези отбори, които трябва да участват в еропейските турнири. Първото нещо е, че трябва да им се спрат тези пари. След като не участват, да им спрат парите. Мен ако питате, трябва да им спрат изцяло финансирането – на тези отбори, които се класират за Европа, но не участват. Защото затова сме на последните места по рейтинг. И няма как, тогава да си закриват отборите. Ние няма да се занимаваме само със селски волейбол. На село всичко да е ОК и няма да играем в Европа. Това за мен е селски манталитет. По-добре да не съществуват, отколкото да се заблуждаваме, защото това са инвестиции в тези момчета и на тях им трябват такива европейски мачове“, сподели Пламен Константинов на Летище София.

Националите ни заминаха за турнир в Полша. Волейболистите започват срещу домакините участието си на силния международен турнир „Хубер Вагнер“. Двубоят е на 17 май (вторник), като започва в 21:30 ч. българско време.

"Ние от две седмици тренираме, лошото е, че имаме проблеми с контузии, в повечето случаи хронични. Най-притеснителен е Маринков, има вероятност да се наложи да се направи операция. Агонцев направи едно разтежение. Ще се опитаме да дадем възможност на всички да играят, затова няма утвърдена титулярна шестица.“

„Мотивация има в отбора, само че трябва да проявяват малко търпение, няма да се получат нещата в първите десетина дни. Ще ни трябва повече сработка. Искам да видя всички здрави момчета на топ европейско ниво. Да видим кой къде е. Рано е за генерални изводи“, завърши Пламен Константинов.