Селекционерът на националния отбор по волейбол при жените Иван Петков разкри, че работи усилено по идеята да бъде създаден по-широк списък от състезателки до 2021 година, на които да може да се разчита.

"На нас ни е ясно, че само с подготовката в националния отбор няма да стане. За 2-3 месеца работа в националния тим е много трудно да се развият момичетата. Но тук опира и до личната амбиция на волейболистките", сподели селекционерът в "Златният гейм" по DIEMA SPORT.

Тимът ни вече започна подготовка за новия сезон. На 17 май волейболистките отпътуват за Русе, където предстои първото им изпитание – домакински турнир от Волейболната лига на нациите. От 21 до 23 май „Арена Монбат Русе“ приема двубоите от първи уикенд на надпреварата, а съперници на България са Япония, Белгия и САЩ.

"Нивото в българското първенство се подобрява. Факт е, че отбор като Левски успя да елиминира амбициозния тим на Берое. Всичко това предразполага за по-високо ниво. В същото време Левски загуби от Раковски. Раковски победи Берое. ЦСКА победи Берое. Между тези 4 отбора се получиха много интересни мачове", коментира Иван Петков.

"Пътят е българският волейбол да излиза на международната сцената. Там може да си виждаме проблемите и да се конкурираме с големите отбори. Това беше изцяло идеята, която ние имахме. Пътят, който поехме, беше правилен".

"Все още сме в самото начало на подготовката в националния тим. Ние сме амбициозен колектив, който иска, знаем, че искаме, но трябва да немерим и пътя. Не искам да давам обещания, че ще се класираме от първия път за Олимпиадата, но ще се опитаме", завърши Иван Петков.